Leverandør af tyndplader og maskiner

København • Parkeringshus, Robert Jacobsens Vej

Byggeår: 2013 Materiale: ff3® 1912-20 sealandwhite  Arkitekt: CCO 

 Parkeringshus, Robert Jacobsens Vej, København Endnu et skridt i udviklingen af Ørestad Syd er taget. Nu får beboere, medarbejdere og gæster i området nemlig deres eget topmoderne og miljørigtige p-hus med plads til 690 biler.

Et af de primære formål med at bygge parkeringsanlæg i Ørestad er, at bilerne ikke skal fylde i gaderne, så byens rum kan bruges til andet end rækker af parkeringspladser. Ørestad Syds første p-hus er konstrueret ud fra høje klimastandarder med et intelligent system, der leder bilisten til den nærmeste, ledige p-plads. Det ligger på Robert Jacobsens Vej 71, ikke langt fra Vestamager Metrostation og lige mellem Stævnen og det nye Robert Jacobsen Kollegium. 

Husets perforerede facade viser på afstand et motiv af biler, men ud over at signalere husets funktion, så skaber perforeringen også en naturlig udluftning, som betyder, at den elektriske udluftning kun skal tages i brug ganske få dage om året. Og på trods af facadens huller beskytter den effektivt de parkerede biler mod vind og vejr og holder sne og regn ude. Hele p-huset bliver oplyst af LED-lys, som udover at være CO2-reducerende, er særligt tryghedsskabende, fordi det minder om dagslys og ikke efterlader nogen mørke kroge.


KLIK PÅ BILLEDE OVENFOR OG SE STØRRE FORMAT