Leverandør af tyndplader og maskiner

Muototerä

Muototerä

Muototerä

Muototerä holder til i byen Tampere i Finland og fejrede sit 50 års jubilæum i 2004. Det er en traditionel finsk familieejet virksomhed, som altid har produceret skæreudstyr. De første produkter bestod primært af skæring og stansning for papir- og skotøjssektoren.

Muototerä er fortsat med at fremstille skærematricer, selv om de kun udgør en brøkdel af deres nuværende produktion. Fremstillingen begyndte allerede i slutningen af 1960-erne og blev udvidet til design af skære-løsninger til kunder.

1980 var en periode med stærk vækst i maskin-automatisering. Muototerä var opmærksom på udviklingen indenfor vandskæring. De var blandt de første virksomheder i Finland, der interesserede sig for teknologien vandstråleskæring. I 1989 fremstillede firmaet sin første vandskæremaskine til egen produktion.

Siden da har Muototerä været den førende producent af vandskæremaskiner i Finland og har fremstillet et tocifret antal vandskæremaskiner med en lang bred vifte af applikationer. Repræsentative eksempler på produkter er XY-borde til 2-dimensional skæring. 3-dimensionale dele skæres normalt ved hjælp af en seks-akset robot, der kan monteres på gantryen eller ved siden af den skærende station. Alle skærebordene er udstyret med CNC-styring og kundetilpassede robotcelle kan fremstilles enten til rent vand eller slibende skæring.

Muototerä har også designet og fremstillet flere komplette skære-celler, hvor materialet er rullet fra en rulle og klippes, stables og pakkes. Vores service-sortiment omfatter også nogle underleverandører af vandstråleskæring til forskellige materialer.

I foråret 2002 introducerede Muotorerä de første fem-aksede vandskæremaskiner Water Jet-5A. En fem-akset vandskærer letter produktionen af faser og kanter og typiske anvendelser omfatter for eksempel rustfrit stål og aluminiumdele med faser til svejsning.

En af de seneste fem-aksede maskiner blev fremstillet til Finnmirror Oy, som er den førende finske spejle producent. Finnmirror-applikationer omfatter for eksempel bore-hængselhuller i spejlglas-døre.


Muototerä er en erfaren producent med kompetence og færdigheder til at give teknisk support til kunder. Fordi Muototerä er en mellemstor virksomhed, udøver de design og fremstilling i tæt sammentømrede enheder, hvor samarbejde og projekter foregår gnidningsløst og fremstillingstiden reduceres. De forskellige prototyper bliver gennemtestet og deres gennemførlighed bliver ukompliceret. Derfor er maskiner og udstyr pålidelige og driftsikre. Hertil kommer, at Muototerä´s eftersalgs- og kundeservice sikrer produktion på alle tidspunkter. 

Kontakt os T: +45 8621 5055

Ib Lambert

Ib Lambert
Salg • Rådgivning
ibl@muncholm.dk

 

Muototerä

Flere visninger